نمایش 1–6 از 27 نتیجه

تجهیزات پزشکی و بیمارستانی

یک بیمارستان یا واحد درمانی برای مراقبت از بیمارانشان به تجهیزات پزشکی بیمارستان نیاز دارند. هر یک از این وسایل در روند بهبودی بیمار نقش موثری را ایفا می‌کنند و حتی عدم وجود آن‌ها ممکن است جان بیمار را به خطر بیندازد. 

برای آشنایی با تجهیزات پزشکی می توان گفت این تجهیزات ممکن است برای معاینه، تشخیص و یا درمان بیماری‌ها استفاده شوند و شاید تا به حال خود شما هم از آن‌ها استفاده کرده باشید، زیرا هر یک از این وسایل الزاما برای محیط‌های درمانی تعبیه نشده و برای بیمارانی که در منزل تحت مراقبت هستند هم کاربرد دارد.

در ادامه به معرفی برخی از پرکاربردترین لیست تجهیزات پزشکی تهران اشاره خواهیم کرد.

دستگاه تصفیه هوا

یکی از ملزومات محیط‌های پزشکی استفاده از دستگاه تصفیه هواست. در واقع این دستگاه‌ها نقش مهمی در پاکسازی محیط از آلودگی‌های ناشی از آلاینده‌ها و بیماری‌ها را برعهده دارد. معمولا دستگاه‌های تصفیه هوایی که در بیمارستان‌ها و محیط‌های درمانی استفاده می‌شوند، این قابلیت را دارند که هوای محیط اطرافشان را از انواع میکروب، ویروس، باکتری و قارچ پاکسازی کنند و در نهایت محیطی پاک به دور از هر گونه آلودگی عفونی را برای بیماران و دیگر پرسنل مجموعه فراهم کنند.

دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز که با عنوان دستگاه تغلیظ‌کننده اکسیژن هم شناخته می‌شود، از تجهیزات حیاتی برای بیمارانی است که سطح اکسیژن خونشان پایین است. این دستگاه با فشرده‌سازی مولکول‌های هوا، نیروژن موجود در هوا را جدا کرده و بدین طریق غلظت اکسیژن را به 90 درصد می‌رساند. دستگاه اکسیژن‌ ساز بیشتر برای بیماران تنفسی کاربرد داشته و جایگزین مناسبی برای کپسول اکسیژن است. 

این دستگاه علاوه بر محیط‌های بیمارستانی و درمانی در محیط‌های دیگری چون منزل، خانه سالمندان، آزمایشگاه‌ها، صنایع گوناگون، شیلات، تصفیه خانه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و غیره کاربرد دارد.

کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن محصولی پزشکی و صنعتی است. بیشترین کاربرد این محصول برای ادامه حیات بیماران آسمی و ریوی و یا کرونایی است که مشکل تنفسی دارند. مخازن تمامی این کپسول‌ها از اکسیژن پر می‌شوند، اما آن‌چه آن‌ها را از یکدیگر متمایز کرده است، جنس مخزن، اندازه و شکل مخازن آن است. سیلندر یا مخزن این محصول از جنس کامپوزیت، فولاد یا آلومینیوم ساخته شده است.

مانومتر کپسول اکسیژن

مانومتر اکسیژن، یک قطعه مهم و ضروری برای اندازه‌گیری و کنترل میزان فشار اکسیژن درون کپسول است. کپسول‌های اکسیژن اشتعال زا هستند و در معرض خطر انفجار قرار دارند. بنابراین مانومتر اکسیژن با قرار گرفتن بر روی کپسول اکسیژن و کنترل و اندازه‌گیر میزان فشار اکسیژن خروجی از کپسول به بیمار، ایمنی در حین استفاده از این کپسول‌ها را به حداکثر میزان ممکن رسانده و در راستای حفظ عملکرد صحیح آن نقش مهمی ایفا می‌کند.

مانومتر کپسول اکسیژن از قطعات مختلفی مانند لیوان مرطوب‌کننده، گیج فشار، ماسک، نازال، رگلاتور و فلومتر تشکیل شده است و جنس بدنه آن با توجه به کارخانه تولیدکننده می‌تواند از مس، آلومینیوم، آهن و برنج باشد.

پالس اکسی متر

پالس اکسی متر از دیگر تجهیزات پزشکی است که به وسیله آن می‌توان میزان سطح اکسیژن خون و تعداد ضربان قلب را اندازه‌گیری کرد. این دستگاه با هدف بررسی عملکرد درست قلب در پمپاژ اکسیژن به نقاط مختلف بدن و برای نظارت بر سلامت بیمارانی که مشکل اکسیژن‌رسانی به دیگر نقاط بدن دارند، استفاده می‌شود.

پالس اکسی متر ساختاری شبیه به گیره داشته و باید آن را به انگشت دست، انگشت پا و یا لاله گوش بیمار متصل کرد. عملکرد دستگاه به این صورت است که، پرتوهای کوچک نوری از خون بافت عبور کرده و با اندازه‌گیری تغییرات جذب نور در خون، میزان اکسیژن خون را اندازه‌گیری می‌کنند.

تشک مواج

بیمارانی که بستری هستند و نمی‌توانند تحرک زیادی داشته باشند، ممکن است دچار زخم بستر شوند. برای پیشگیری از چنین مشکلاتی استفاده از تشک مواج بهترین گزینه است. تشک مواج یا تشک ضد زخم بستر، تشکی طبی از جنس پی‌وی‌سی است. این تشک‌ مواج از دو بخش کمپرسور هوا و یک عدد تشک موجدار باد شونده تشکیل شده است.

این محصول توانبخشی، فشار وزن بیمار را در نقاط مختلف بدن به وسیله دو کانال مجزا، جابه‌جا می‌کند و جلوی ثابت ماندن تمام فشار وزن بیمار در یک نقطه خاص را می‌گیرد.  

تشک ویلچر ژله‌ای

این تشک مناسب افرادی است که زمان زیادی بر روی ویلچر یا صندلی می‌نشینند تا از ایجاد زخم بستر و درد در ناحیه کمر و پا جلوگیری کند. این تشک ساختاری ژله‌ای دارد و خاصیت ارتجاعی و برگشت‌پذیری آن، منجر به ایجاد  گردش خون در نشیمنگاه  بیمار می‌شود. از این تشک‌ها می‌توان بر روی صندلی‌های اداری، خودرو و ویلچر استفاده کرد. 

تخت بستری

تخت بستری با عناوین دیگری نظیر تخت بیمار، تخت بیمارستانی، تخت بیمار خانگی و بیمارستانی، تخت بستری بیمارستانی، تخت بیمارستانی خانگی و تخت بیمارستانی مناسب منزل هم شناخته می‌شود و از آن می‌توان در منزل، بیمارستان، آسایشگاه‌های سالمندان و مراکز توانبخشی، کلینیک‌ها، زیبایی و مراقبت‌های بهداشتی و غیره استفاده کرد.

در ساخت این تخت‌ها از مواد مختلفی نظیر فلز، پلاستیک و تجهیزات الکترونیکی استفاده شده و نسبت به تخت‌های معمولی ارتفاع بیشتری دارند.

تخت‌های بستری برای حرکت آسان مجهز به چرخ هستند و از قابلیت تحمل وزن بالا، ارتفاع قابل تنظیم و شیب برخوردارند. در طرفین تخت ریل و حفاظ‌هایی برای جلوگیری از افتادن بیمار قرار گرفته است. حتی برای تخت بستری کنترل کننده برای تنظیم حرکت و حالت تخت توسط فرد یا اطرافیان و اعلام نیاز به پرسنل هم، در نظر گرفته شده است.

البته این تخت‌ها را می‌توان بر اساس کاربرد، نحوه عملکرد ( برقی، مکانیکی، نیمه برقی) و تعداد شکن تخت (قابلیت تغییر زاویه) تقسیم‌بندی کرد.

تخت معاینه

تخت معاینه  کاربردی ترین تجهیزات درمانگاه عمومی در مراکز درمانی و کلینیک‌های پزشکی است. البته از این تخت در مراکز دیگری چون، تزریقات و سرم تراپی، فیزیوتراپی و مراکز زیبایی استفاده می‌شود. تخت‌های معاینه را می‌توان به دو دسته پایه ثابت و پایه تاشو تقسیم‌بندی کرد. 

تخت معاینه پایه ثابت، پایه‌های قطور و استحکام بسیار بالایی داشته و برای بیماران سنگین وزن گزینه مناسبی است. در حالی‌که تخت معاینه پایه تاشو، از استحکام کمتری برخوردار است، اما به راحتی جابه‌جا می‌شوند. برخی از مدل‌های تخت معاینه هم، قابلیت تنظیم شیب زیر سر بیمار را دارند.

پدال‌های فیزیوتراپی

پدال‌های فیزیوتراپی از جمله محصولات توانبخشی هستند که در راستای تقویت عضلات دست و پا استفاده می‌شوند. این پدال‌ها به صورت چرخشی ساخته شده‌اند و به آن پدال چرخشی فیزیوتراپی هم گفته می‌شود و دارای دو نوع برقی و مکانیکی است.

پدال فیزیوتراپی مکانیکی:

افرادی که می‌خواهند توان عضلانی خود را افزایش دهند، باید پدال‌های مکانیکی را مانند فعالیت دوچرخه سواری پا بزنند و یا با دست‌هایشان بچرخانند. گفتنی است میزان استحکام این پدال‌ها به وسیله ابزار موجود بر روی پدال، قابل تغییر است

پدال فیزیوتراپی برقی:

پدال برقی فیزیوتراپی یا مینی بایک ، عملکردی مشابه با پدال‌ مکانیکی فیزیوتراپی دارد، با این تفاوت که به وسیله برق کار می‌کند. سرعت و میزان چرخش پدال برقی فیزیوتراپی قابل تنظیم است و به وسیله آن می‌توان اندام، دست و پای بیماران را به آرامی حرکت داده و گرفتگی و ضعف حرکتی در عضلات را برطرف کرد.